Proizvodi / Testenina "La Perfetta"

Proizvodnja testenina datira od davnina. Zbog mogućnosti dugotrajnog čuvanja smatra se “konzervom” pšeničnog brašna. Visoke je hranljive vrednosti i koristi se za pripremu glavnih jela, raznih salata, priloga i poslastica. Zadovoljava trendove savremene ishrane i zauzima visoko mesto po potrošnji kod nas i u svetu. Ovaj proizvod izrađujemo od najfinije pšenične krupice iz našeg mlina. Fidu, široki rezanac, sečenu makaronu, spiralu, školjku, spiralnu makaronu, grkljančiće, makaronu, taranu i kosu makaronu pakujemo u masi od 400g.

Široki rezanac u umaku od šampinjona

Potrebno je: 400g širokih rezanaca, 300g šampinjona, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 50g maslaca, 2 kašike ulja, 300g soka od paradajza, so, biber, peršunovo lišće i origano.

Priprema: Na zagrejanom ulju kratko prodinstati iseckani crni luk, dodati očišćene, oprane i sitno iseckane šampinjone. Dinstati oko 5 minuta. Dodati sok od paradajza, sitno iseckan beli luk, posoliti, posuti po ukusu biberom i origanom i nastaviti sa dinstanjem narednih 20 minuta. Za to vreme kuvati testeninu 6 minuta. Ocediti je i preliti pripremljenim prelivom od šampinjona, dodati maslac i posuti iseckanim peršunovim lišćem.

 

Copyright © 2006 "Kikindski mlin" a.d.
"Kikindski mlin" a.d.
Svetozara Miletića 198, 23300 Kikinda
Telefon: 0230 422320, Fax: 0230 422226
E-mail:
office@kikindskimlin.rs