Proizvodi / Pšenični griz

Ovaj proizvod stvaramo sa zadovoljstvom namenjujući ga prvenstveno deci. Preporučujemo ga za spremanje kašica, kao i za proizvodnju keksa i kolača, jer ima veliku čistoću čestica. Pakujemo ga u folije od 500g. Za veću potrošnju u fabrikama isporučujemo ga u vrećama od 25 i 50kg.

Griz kocke (za 6 osoba)

Potrebno je: 1/2 šolje PŠENIČNOG GRIZA, 1 šolja soka od pomorandže, 8 žumanaca, 2 kašicice narendane kore pomorandže, 1/2 šolje šecera, šolja PŠENIČNOG BRAŠNA T-500, 1 do 3 šolje mlevenog badema, 4 belanca; Sirup: 1,5 šolja šećera, šolja soka od pomorandže, 1/3 šolje soka od limuna, kašičica narendane kore od limuna.

Priprema: Podmazati i brašnom posuti plici pleh stranice oko 23cm. Pomešati griz i sok od pomorandže, pustiti da prokuva i kuvati mešajući na laganoj toploti oko 2 minuta dok griz ne upije sok i nabubri. Ostavit da se ohladi. Umutiti žumance, koru pomorandže i šećer, pa polako dodati brašno i bademe, a zatim ohlađen griz. Umutiti šam od belanaca i polako sjediniti s gornjom masom. Usuti u pripremljen pleh i peći na 180°C oko 50 minuta. Gotov kolač izručiti na žičani podložak, a ispod staviti pleh u kojem se pekao. Kolač izbosti viljuškom. Pomešati sve sastojke za sirup i zagrejati mešajući dok se šećer ne istopi. Pustiti da prokuva i kuvati 5 minuta, pa vrelim sirupom preliti kolač.

Copyright © 2006 "Kikindski mlin" a.d.
"Kikindski mlin" a.d.
Svetozara Miletića 198, 23300 Kikinda
Telefon: 0230 422320, Fax: 0230 422226
E-mail:
office@kikindskimlin.rs