Proizvodi / Graham brašno

Ovo brašno potiče od celog zrna pšenice, a dobijeno je posebnom tehnologijom pripreme i mlevenja. Zadržalo je bogatstvo celog zrna pšenice: vitamine B kompleksa, vitamin E, mineralne materije, proteine i balastne materije. Graham brašno pakujemo u vreće od 25 i 50kg.

Kiki pogače (za 10 komada)

Potrebno je: 25g svežeg kvasca, 450g GRAHAM BRAŠNA, 1/2 kašicice soli, 30g masti, 1,5dcl toplog mleka, 1,5dcl tople vode, kašicica šećera.

Priprema: Pomešati kvasac i šecer s mlakom vodom i mlekom. Ostaviti na toplom mestu 5 minuta. Pomešati so i brašno. Dodati mast i dobro izraditi rukama mešavinu. Polako uliti tečnost s mlekom i mesiti desetak minuta. Podmazati uljem ciniju i u nju staviti testo. Pokriti ga krpom i ostaviti na toplom dok se ne udvostruči. Lagano premesiti i podeliti na 10 jednakih delova. Od svakog dela oblikovati pogaču debljine oko 1cm. Staviti na podmazan pleh i prstom umočenim u brašno napraviti rupu na sredini svake pogače. Ponovo pokriti i ostaviti na toplom da nadođu. Peći u rerni zagrejanoj na 230°C 15 do 20 minuta.

Copyright © 2006 "Kikindski mlin" a.d.
"Kikindski mlin" a.d.
Svetozara Miletića 198, 23300 Kikinda
Telefon: 0230 422320, Fax: 0230 422226
E-mail:
office@kikindskimlin.rs